Javi se:095 871 6069‬|info@zaklada-ucimzivjeti.org Doniraj

Učimo solidarnost

Nastavljamo učiti solidarnost sa djecom osnovnih škola. Ove školske godine radionice se održavaju u četiri nove škole, tri splitske i jedna u Velikoj Gorici.

Djeca su pozitivno reagirala. Igrali smo igre, radili dramske vježbe, pjevali i plesali, gledali kratke filmiće i slikokaze kojima se polako upoznaju s djelovanjem Zdenca, razgovarali. U završnoj refleksiji sva su djeca izjavila da im se sve svidjelo, da su se osjećala dobro i da žele doći ponovo. Rekli su da im je bilo i zabavno i smiješno. Dvoje djece već zna što bi htjelo raditi – jedu djevojčicu zanima skrb za djecu bez roditelja, a drugu stariji.

Objasnili smo im da ćemo razvijati solidarnost s vršnjacima u misijskim zemljama, učeći o njima. Djeca su prilično malo informirana o životu u Trećem svijetu, nisu npr. znali kakva je sida bolest. Zainteresirani su za susret s osobama koje su bile u misijama, kao i za učenje španjolskog i svahilija.

Djeca su nebrušeni dijamanti, zahtijevaju mnogo pažnje i razgovora, svjedočenja svojim životom i djelima. Učimo ih biti čovjek po uzoru na Isusa iz Nazareta. Učimo ih biti malim misionarima, koji će imati srce za drugog, učimo ih biti sretnima.