Javi se:095 871 6069‬|info@zaklada-ucimzivjeti.org Doniraj

Udružimo srca da imaju dom

Zaklada “Učim živjeti s Bogom” dana 6. travnja 2022. pokreće projekt pod nazivom “Udružimo srca da imaju dom”, kao odgovor na apel majke Szilvie Filaković iz Velikog Polja. Cilj projekta je prikupiti sredstva za kupnju i uređenje kuće na području općine Lukač, koja će biti dovoljna za potrebe 4-člane obitelji. Iznos potrebnih sredstava je cca 100.000,00 kn, a predviđeno trajanje projeka je do 30.studenoga 2022.

Gospođa Szilvia nam se obratila riječima: „Samohrana sam majka i živim sa troje maloljetne djece. Brinem da imaju ono osnovno; hranu, odjeću i drva, koliko god mogu skrbim o njima, ali zbog svoje bolesti trenutno ne mogu više. Zato sam vam se obratila da mi pomognete da moja djeca imaju svoj dom, svoju sobu, da im se ispuni želja i san da imaju vlastiti krov nad glavom. Ja im to ne mogu ostvariti.“

Obitelj Filaković

Mama Szilvia, sin Ivica te kćeri Maja i Vanesa, žive u podstanarstvu, u trošnoj seoskoj kući u Velikom Polju, općina Lukač (nedaleko Virovitice). Krov na kući je dotrajao zbog čega su zidovi puni vlage, a djeca često bolesna.

Otac obitelji smrtno je stradao u obližnjem jezeru prije 4 godine, što je ostavilo dubokog traga na djeci. Gospođa Szilvia je nezaposlena, zbog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti raditi jer joj je dijagnosticiran tumor bubrega te je nedavno i operirana. Obitelj je korisnik socijalne pomoći, dječjeg doplatka i dodatka za pomoć i njegu za stariju kćer Maju koja je slabovidna. Česti odlasci na preglede kod doktora iziskuju troškove i plaćanje prijevoza do grada.

Unatoč svemu, ova hrabra majka trudi se omogućiti djeci bolje uvjete života. Sin Ivica Filaković (16) ide u 1. razred Industrijske obrtničke škole u Virovitici, smjer za vodoinstalatera, kći Maja Filaković (15) također ide u 1. razred Obrtničke škole, smjer za kozmetičarku, dok najmlađa Vanesa Filaković (14) pohađa 7. razred osnovne škole i u slobodno vrijeme jako voli igrati nogomet. Djeca svaki dan putuju u školu autobusom jer je njihovo selo udaljeno cca. 16 km od Virovitice.

Kada smo ih posjetili u Velikom Polju, unatoč skromnim uvjetima kuće u kojoj žive, bilo nam je drago vidjeti da sve drže uredno. Djeca su nas dočekala u pospremanju kuhinje, sa širokim osmjehom i prirodnošću koja osvaja na prvu.

Dugo već sanjaju o vlastitom domu i želimo im pomoći da ga ostvare. Zato u travnju, mjesecu kada slavimo Uskrs, blagdan radosti i novoga života, pokrećemo ovaj projekt  kako bi Szilviji, Ivici, Maji i Vanesi pružili šansu za novi i bolji početak.


Podrži projekt - udruži srce da imaju dom!

Pridružite nam se u ovoj plemenitoj nakani i podržite projekt novčanom donacijom prema dolje navedenim podacima za uplatu, a ukoliko se želite i fizički uključiti u ovaj projekt, javite nam se na kontakt broj 099/284 0854 ili 098/350 870.

LETAK PROJEKTA

Projekt možete podržati uplatom novčane donacije prema dolje navedenim podacima:

Naziv: Zaklada „Učim živjeti s Bogom“
Sjedište: I. G. Kovačića 41, 10370 Dugo Selo
OIB: 70351379893
IBAN: HR2023400091111165812
Naziv i adresa banke: Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb
SWIFT CODE: PBZGHR2X
Poziv na broj: upisati model 00 te poziv na broj 10
Opis plaćanja: za obitelj Filaković – donacija za kuću

Uplatu jednostavno možete izvršiti i skeniranjem ovog QR coda:


Svakodnevna molitva za uspjeh projekta

Svjesni da niti jedno naše djelo bez Božje pomoći i blagoslova ne može donijeti pravi plod, volonteri uključeni u projekt „Udružimo srca da imaju dom“ svaki dan molitvom prate majku Szilviu Filaković i njezinu djecu. Ufamo se u milosrdnog Oca koji vidi njihove potrebe i koji će dati da ostvarimo cilj: osigurati im vlastiti dom o kojem dugo sanjaju.

Skromni su i jako zahvalni što smo pokrenuli akciju za njih. Jedna pod poruka majke Szilvie glasi: „Molim vašu zakladu da bude uz nas do kraja, ponizno vam zahvaljujemo što ćete omogućiti da moja djeca imaju svoj dom. Jako su sretni svaki puta kada kažem da ste zvali i da nam pomažete. Hvala svima vama!“

A mi nastavljamo dalje izricati riječi molitve:

Molitva za obitelj Filaković
Majci od preobražene boli

Majko ti koja si osjetila neizmjernu bol i u toj boli ostala nepokolebljiva ljubeći još više,
molimo te da i bol ove majke koja se bori za svoju djecu preobraziš u blagoslov života koji je dostojan svakog čovjeka.
Sve njene boli preobrazi Majko u žrtvu sa smislom na veću slavu Trojedinoga Boga.
Majko molimo te da pod svojim plaštem ljubavi očuvaš njenu brižnost za duhovno i tjelesno zdravlja kako bi bila živi svjedok Krista spasitelja.
Majko izmoli njenoj djeci milost obraćenja da uvijek hode bez straha u susret svjetla života, zahvalni na svemu što je nebeski Otac učinio za njih,
ljubeći ovaj svijet i njih u njemu.

Bit ćemo neumorni u vapaju za uslišanje, a ti Majko nas vodi pouzdanjem i ljubavlju kojim si slijedila svoga sina Isusa Krista.
Neka majku Szilviu i njezinu djecu Maju, Ivicu i Vanesu čuva svemogući Bog po tvome poniznom zagovoru Kraljice Mira.
Neka tako bude. Amen.