Javi se:095 871 6069‬|info@zaklada-ucimzivjeti.org Doniraj

Postani volonter!

Zajednica te treba, drugi te trebaju

Volonteri u programima Zaklade

Volonteri su uključeni u volonterski program Zaklade „Učim živjeti s Bogom“. Periodično ide u akcije prema vlastitim mogućnostima u organizaciji Zaklade. Volonteri se upućuje na točno određene destinacije i projekte.

Zaklada volontere uključuje samo u one aktivnosti koje su usmjerene ka zajedničkoj dobrobiti. Zaklada volonterski program provodi u skladu s Zakonom o volonterstvu (NN 58/07, 22/13) poštujući sva prava volontera i držeći se svih obaveza organizatora.

Što volonteri dobivaju?

Volontiranjem stječemo i unaprjeđujemo naša znanja i vještine, stječemo nova poznanstva i prijateljstva – širimo socijalnu mrežu. Praksa je pokazala da je puno lakše prijeći iz stanja angažiranosti u stanje zaposlenosti, nego iz stanja neangažiranosti/neaktivnosti. Također, prema dosadašnjoj praksi vidljivo je da volontiranje u neprofitnim organizacijama pruža izuzetno veliki potencijal za relativno lagan način stjecanja radnog iskustva. Poslodavci se često žale da iz formalnog obrazovanja izlaze ljudi bez ikakvoga praktičnoga iskustva te ih je potrebno poslu učiti „od nule“. Najčešća znanja i vještine koje poslodavci prepoznaju kao važne i cijene kod svojih zaposlenika su timski rad, razvijene komunikacijske vještine, inicijativnost, sposobnost donošenja odluka.

Kako se prijaviti?

Kandidat za volontiranje treba poslati kratak životopis i zamolbu te navesti motivaciju za volontiranje u tajništvo Zaklade na e-mail info@zaklada-ucimzivjeti.org ili poštom na: Zaklade „Učim živjeti s Bogom“, Ul. Ivana Gorana Kovačića 41, 10370, Dugo Selo. 

Kandidati koji uđu u uži izbor pozivaju se na inicijalni razgovor sa odgovornom osobom u roku od 15 dana od pristigle prijave.

Ukoliko kandidat zadovoljava uvjete, uključuje se u aktivnosti Zaklade.

Svjedočanstva