Javi se:095 871 6069‬|info@zaklada-ucimzivjeti.org Doniraj
Szilvia Filaković s djecom ispred kuće u kojoj sada žive (foto Ante Gudelj)

Samohrana majka s troje djece dobiva novi dom u Velikom Polju kraj Virovitice

U Velikom Polju kraj Virovitice novi će dom dobiti Szilvia Filaković i njezino troje malodobne djece.

Samohrana majka sa svojom djecom trenutno živi kao podstanarka u ruševnoj kućici.

Život te obitelji obilježen je tragedijama, no njezini članovi vjeruju da je najgore iza njih. Prije nekoliko godina otac djece se utopio u obližnjem jezeru, a iza majke je borba s tumorom bubrega. Obitelj se nada da im je novi dom prekretnica u životu.

U njihovu selu pronađena je kuća koja odgovara skromnim potrebama obitelji Filaković. Kuću im je za 50.340,00 kn kuna kupila Zaklada Učim živjeti s Bogom, a istu je potrebno obnoviti i opremiti namještajem. Dio građevinskog materijala za uređenje kuće prikupljen je donacijama, no za završetak radova adaptacije i uređenje kuće potrebno je još oko 45.000,00 kuna. Ta se sredstva prikupljaju u sklopu projekta Udružimo srca da imaju dom kojeg je Zaklada pokrenula u travnju ove godine.

Obitelj Filaković ispred nove kuće (foto Ante Gudelj)

Zahvalni smo svim dobrim ljudima koji nam pomažu da stanemo na noge. Iza nas je izuzetno teško razdoblje života, a pomoć koja nam sada stiže od posve nepoznatih ljudi, meni i mojoj djeci vraća vjeru u budućnost.

– kazala je Szilvia Filaković.

Unatoč neimaštini koja ih okružuje, ona i njezina djeca rade na promjeni situacije u kojoj su se našli. Osnovnoškolka te njezini brat i sestra srednjoškolci marljivo uče, a kod kuće rade sve što mogu kako bi pomogli majci narušenog zdravlja. Kuhaju, pospremaju, brinu se o domaćim životinjama i kućnim ljubimcima, a trenutno najviše posla imaju oko pripreme drva za ogrijev.

Željko Bešlić, upravitelj Zaklade Učim živjeti s Bogom (foto Ante Gudelj)

Nadamo se da će obitelj Filaković Božić dočekati u novom domu. S obitelji smo u kontaktu od proljeća. Sami su očistili okoliš nove kuće i pomažu u radovima na njoj. Nažalost, budući da je riječ o staroj podravskoj kući, za dio radova moramo angažirati majstore. Za te radove među kojima su oni električara i vodoinstalatera, te namještaj sredstva prikupljamo humanitarnim projektom. Nadamo se da ćemo u tome uspjeti zahvaljujući dobrim ljudima i uz Božju pomoć.

– rekao je Željko Bešlić, upravitelj Zaklade Učim živjeti s Bogom.

Tajnici Zaklade Mirjana Iličić mogu se javiti svi koji su spremni pomoći i donirati stvari za uređenje doma obitelji Filaković – od posuđa do posteljine.

Mirjana Iličić (foto Ante Gudelj)

Kraj nove kuće obitelji Filaković nalazi se veliko dvorište, prostorije za smještaj životinja i vrt. Sve će to obitelj s vremenom moći staviti u funkciju, no polazna točka za bolji život joj je novi dom.

Projekt Udružimo srca da imaju dom uskoro će kao crowdfunding kampanja biti postaljane na platformi za skupno financiranje Croinvest.

Ukoliko želite donirati za ovu obitelj informacije kako to učiniti pogledajte ovdje ili donirajte preko crowdfunding kampanje ovdje.