Javi se:095 871 6069‬|info@zaklada-ucimzivjeti.org Doniraj

Si tu tienes muchas ganas de aplaudir 

Implementacija multikulturalnosti počevši od najranije dobi, itekako je nužna i važna u odgoju i obrazovanju djece.

Na odraslima je osigurati poticajno društveno i materijalno okruženje u kojima će dijete imati izravan doticaj i iskustvo istog.

Druženje djece Marijina izvora Dugo Selo sa potpredsjednicom udruge Zdenac Aljibe, s otoka Margarita, Venezuela, voditeljicom misija Zdenca u Venezueli koja je tek nedavno stigla u Hrvatsku, doprinosi kvaliteti Kurikuluma  Programa za koji su se opredijelili zaposlenici Obrta za čuvanje djece Marijin izvor, Odgoja za solidarnost udruge Zdenac.

Na djeci pristupačan način, g. Iliana Gomez približila je kroz pjesmu uz pokrete svoj materinji jezik (španjolski). 

Uz swahli sa kojim se djeca susreću u povremenom druženju sa Annom Edwin iz Tanzanije, iskustvo slušanja pjesme za djecu Kad si sretan – Si tu tienes muchas ganas de aplaudir  na španjolskom vrlo je  zaokupilo dječju pažnju. 

Tijekom tjedana osim druženja djece s misionarima u kući Zdenac, djeca su proširivala znanja i vještine nastavno na temu Afrike.

Struktuiranjem ponuđenih poticaja (uz slobodan odabir ostalih) aktivnostima na temu „Ljubav“ djeca su postepeno uvedena u sljedeći tjedan kada će se više razgovarati i osvješćivati  emocije. 

Osobito interesantna bila je aktivnost u kojoj je  ponuđena  pjena za brijanje kao tehnika kreativnog izražavanja, koja je osim senzomotorike poticala i spoznajni razvoj . Mirisna i podatna tekstura taktilni je stimulans koji kao materijal djeci rijetko nudimo, a dodajući joj mirisne esencije i jestive boje djeca mogu uživati i u mirisnom rezultatu svog apstraktnog uratka.