Javi se:095 871 6069‬|info@zaklada-ucimzivjeti.org Doniraj

Mungu akubariki 

„Najviše volim Boga! On je meni uvijek na prvom mjestu!“- spontano, u tijeku likovnog izražavanja na temu Zajedništva  djevojčica Lara J. izriče riječi Spoznanja.  

Ponekad nam se zadiviti riječima djeteta! To je ljepota trenutaka u kojima se u radu s djecom odrasli zadive mudrosti nadahnute i izrečene spontano iz čista dječja srca. 

Tematska jezgra „Stvoreni svijet i stvorenja u njemu „ s užim tematskim područjem Bog ljubi svakog čovjeka, isprepletena je kroz sve tjedne aktivnosti. 

Bogatstvo različitosti i  jednakosti,  svoju autentičnost potvrđuje i u svakodnevnim situacijama susreta djece Marijina izvora sa misionarkama udruge Zdenac.

Ovog tjedna osim svakodnevnih druženja sa Annom Edwvin iz Afrike, predstavnici našeg Obrta posjetili su i čestitali rođendan i s. Ljilji Lončar , utemeljiteljici udruge Zdenac.

Za tu priliku djeca su nacrtala čestitku te sestri Ljilji izradila „afrički nakit“ od neoblikovanog materijala. Nakon čestitanja, uz tortu koju je slavljenici ispekla teta Maja, kratko su posjetili našu baku Mariju, a u kapelici Zdenca zajedno izmolili desetku krunice.

Prateći interese djece, te njihovu potrebu za likovnim izražavanjem, često im se omogućuje doticaj s bojom te izražavanje raznovrsnim tehnikama na različitim podlogama.

Projekt Afrika proširili smo na afričke instrumente, nakit, uvijete života, solidarnost.

Osim podloge papira djeci starije dobi osigurani su  dodatni poticaji oslikavanja teksture afričkog nakita.

Sve je povezano s bojama Misijske krunice.

Ponuđena Mixed Madia s preparaturom akrilne podloge na prirodnim materijalima na koju djeca  prema svojoj mašti nanose ponuđene boje te tragom kista izražavajući spontanost unutarnjeg impulsa kreacije u potezu i „tapkanju kista“  njihov krajnji uradak postiže i  3D vanjsku dinamiku.

Osim što je djeci ponuđen poticaj  taktilno vizualnog izražavanja, kroz cijelu je aktivnost poticano i zajedništvo u rješavanju kreacije, što je podrazumijevalo  međusobnu zamjenu likovnog uratka, te nadopunu istog novom idejom prijatelja do mene. 

Djeca se na taj način istovremeno potiču na timski rad, te podržavajuću ustrajnost u dovršenju svoje vizije no i vizije tima.