Javi se:095 871 6069‬|info@zaklada-ucimzivjeti.org Doniraj

Održan koncert „Udružimo srca da imaju dom“ za pomoć obitelji Filaković

Dana 6. svibnja 2022. u župi Uzvišenja Svetog Križa u Sigetu održan je koncert „Udružimo srca da imaju dom“ na kojem smo predstavili istoimeni projekt za pomoć bolesnoj majci Szilvii Filaković i njezinoj djeci.

U svome obraćanju upravitelj zaklade gospodin Željko Bešlić na dojmljiv način iznio je svoje osobno svjedočanstvo supruga i oca te upoznao sve prisutne sa svrhom i radom zaklade, kao i detaljnijim informacijama o projektu „Udružimo srca da imaju dom“ kojem je cilj prikupiti sredstva za kupnju i uređenje doma za obitelj Filaković iz Velikog Polja. 

Vrsni izvođači, počevši od Mješovitog pjevačkog zbora BAŠĆINA pa do Vokalnog ansambla Marije Pomoćnice i Mješovitog zbora župe sv. Mateja iz Dugava počastili su nas bogatim repertoarom i uveli u ljepote hrvatske crkvene glazbene baštine. Skladbama poput Otče naš, Iz glubini, Pomiluj me Bože, Salve ReginaGloria i Sanctus iz Mise Navještenja, Molitva za mir i pravdu, Žrtvi Uskrsnici slavu pjevajte krštenici, Gloria in excelsis Deo i drugima uzdigli su naša srca i otvorili nas za zahvaljivanje Bogu za sve ono što imamo, a ponekad uzimamo zdravo za gotovo. 

Sopranistica Vlatka Kladarić i klavirist Jure Černeha, studenti Muzičke akademije u Zagrebu, bili su pravo iznenađenje. Oduševili su sve prisutne svojim izvedbama Ave Maria, Dubine, Samo tvoja Ljubav Bože, pokazavši da skrivaju velike talente koji čekaju da budu otkriveni. 

Glazbeni dio večeri zaokružili su članovi Božja slava banda pa smo na kraju svi zajedno radosno slavili Gospodina uz zvuke i stihove pjesama: El shadaii, Jer ti si predivan Bog, Gledajte u Gospodina.

Kroz program večeri i koncert na virtuozan, njoj svojstven način, vodila nas je gospođa Lejdi Oreb, naša nenadmašna voditeljica.

Susret smo završili uz zajednički agape i druženje u predvorju crkve.

Kada saberemo dojmove, bila je to predivna glazbeno-humanitarna večer! Od srca zahvaljujemo našim domaćinima fratrima koji su nas ugostili u prostranoj i prekrasnoj crkvi, pod okriljem raširenih ruku Kristovih i svima koji su se odazvali, sudjelovali i tako pomogli rad Zaklade i projekt „Udružimo srca da imaju dom“. 

Projekt traje do 6. 10. 2022. te zahvaljujemo i onima koji će projekt tek podržati molitvom, donacijom, volontiranjem. Dobro je činiti dobro i dati sebe za druge, jer u tome je istinsko ispunjenje čovjeka.

Hvala dobri ljudi!